Navštíveno 1289x

26.02.2010, 09:05 |
hawai dal jsem si do počítače druhej harddisk, ale nějak mi nejde, v BIOSu je vidět, ale když si otevřu ,,tento počítač,, tak ho nevidim, ale když si dám u Cčka vlastmosti->hardware tak tam vidět zase je. no prostě nevim jak ho dostat do nabídky ,,tento počítač,, abych s nim moch pracovat. jestli je to nějaká banalita tak sorry, ale moc se v tom nevyznám

26.02.2010, 09:07 |
hawai | Upraveno: 2010-02-26 09:08:38
Myslíš ten sekundárny disk, ten Seagate? Aký má filesystem? Predpokladám že ideš pod Windowsami. Ak je NTFS/FAT*, skús ešte pod Control Panel > Administrative Tools > Computer Management > Disk Management mrknúť, či si neberie písmeno disku ktorý už existuje (trebárs CD mechaniky a podobne) a keď tak to prehoď na niečo iné. Ak to teda bude týmto :o)

26.02.2010, 09:09 |
hawai

26.02.2010, 09:13 |
hawai slim: nevim jestli je to co si myslel, snad jo.... tam se mi ukázalo tohle

Presne tam som to myslel. Je vôbec disk sformátovaný? Alebo takto, používal si ho a zmizol, alebo si ho tam prihodil a nevidíš ho? Vyzerá to tak že nie je sformátovaný, prípadne odišla/je porušená mbr...

26.02.2010, 09:29 |
hawai jinak ten novej je ten seagate. to hitachi je původní. a mam windows XP
Niečo k tomu z M$ stránok:
Stav běžného disku je Neinicializováno.
Příčina: Disk neobsahuje platný podpis. Po nainstalování nového disku je třeba, aby operační systém zapsal podpis disku, značku konce sektoru (nazývanou také podpisové slovo) a hlavní spouštěcí záznam nebo tabulku oddílu GUID dříve, než bude možné na disku vytvořit oddíly. Spustíte-li po nainstalování nového disku poprvé nástroj Správa disků, spustí se průvodce, který zobrazí seznam nových disků rozpoznaných operačním systémem. Jestliže zrušíte průvodce dříve, než je zapsán podpis disku, zůstane stav disku jako Neinicializováno.
Řešení: Inicializujte disk. Stav disku se na chvíli změní na stav Probíhá inicializace a poté na stav Online. Pokyny k inicializaci disku naleznete v tématu Inicializace nových disků >
[ Link ]

26.02.2010, 09:31 |
hawai je úplně novej, právě jsem ho rozbalil z pytlíčku a dal do počítače, a neformátoval jsem ho, protože ho tu nevidim a nemůžu s nim pracovat. a přes bios se toho bojim, to jsem nikdy nedělal tak abych tam něco nepodělal

26.02.2010, 09:33 |
hawai díky moc, zkusim tu inicializaci

26.02.2010, 09:38 |
hawai | Upraveno: 2010-02-26 09:39:39
tak jsem to udělal a nic

26.02.2010, 09:41 |
hawai sice už je online, ale furt tam je napsáno nepřiřazen a v ,,tento počítač,, ho furt nevidim

Pravým tlačítkom tam nemáš voľbu priradiť, alebo niečo podobného? Ak nie, budeš musieť do diskpart-u...

26.02.2010, 09:46 |
hawai pravym tlačítkem tam mam: převést na dynamický disk/vlastnosti/nápověda

26.02.2010, 09:54 |
hawai a ve vlastnostech nic takovýho neni, teď musim bohužel odjet, ale pak si pořádně pročtu ty odkazy a snad s tim něco udělám
jj, budeš to musieť priradiť cez diskpart, máš to v tom linku poslednom
tak ho v tom správci počítače naformátuj.Možná budeš muset nejdřív vytvořit oddíl.
máš cd s windows ???? pokud ano tak dej instalovat(bootováním) a při výberu disku ho jen zformátuj a vypni pc , pak se ti ve win zobrazí tez sem mel podobny problem

27.02.2010, 13:08 |
hawai na tyhle veci jsem dost blbej, z toho co psal Slim. ve spravci pocitace mi naformatovat nejde, zadna takova moznost u toho neni.
a jinak CD s windowsama mam, ale dostanu se k nemu az behem tejdne

27.02.2010, 18:19 |
hawai a jeste me napadlo jestli by slo ten disk naformatovat pres bios a jestli by to pak uz nebylo ok? a jestli by to pomohlo, tak jak se to dela? kdyby mi to sem nekdo polopaticky napsal, budu rad :-)
přez BIOS těžko... možná přez DOS. Na to by stačila spouštěcí disketa k win98. Ale nejsu si jistý jestli tam je podpora velkých disků.Přecejenom už je to nějaký pátek co jsem s tím dělal...
z BIOSu to vie už len máločo dnes, ale dalo sa to, volalo sa to tzv. Low Level Formatting, ale to sa nepoužívalo štandardne, tým sa znovu definovaly sektory/tracky na disku, znovupísala FAT tabuľka od byte 0, proste uvedenie železa s plotýnkami do stavu, keď sa tomu dá povedať zálohovacie médium... jedným slovom nedoporučuje sa pri bežnom použití :o)